UV (
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PARANAZAL SİNÜS KANSERİ TEDAVİSİ

Endoskopik inceleme
Bölgenin gerek selim (iyi huylu), gerekse habis (kötü huylu) tümörlerinin tanısında endoskopik inceleme son derece önemlidir. Bu muayene yönteminde fleksibl veya rijit endoskoplar kullanılarak burun, nazofarenks (geniz) ve sinüsler hakkında çok kapsamlı bilgi elde edilebilir. Ayni zamanda kesin tanı için tümörden biyopsi alınabilir.


Radyolojik inceleme
Hastalığın boyutları, çevre dokulara ne kadar yayıldığı hakkında bilgi sahibi olmak için bilgi tomografi (BT) ve manyetik rezonans görüntüleme (MRG) öncelikle istenecek görüntüleme yöntemleridir. İhtiyaca göre pozitron emisyon tomografisi (PET), MRG anjiyografi (MRA) ve girişimsel anjiyografi de istenebilir.

Burun-Paranazal Sinüs Tümörlerinin Histopatolojik Ayırıcı Tanısı
Burun-paranazal sinüs tümörlerinin yaklaş %50'sini inverted ve skuamöz (yassı hücreli) papillomların oluşturduğu selim (iyi huylu) lezyonlar teşkil eder. Geri kalan habis (kötü huylu) lezyonların çok çeşitli tipleri mevcuttur. Ayrıca bu bölgeye böbrek, meme ve akciğer kanserleri de met yapabilmektedir. Bunların dışında bu bölgen: iyi huylu hastalıklar da habis huylu tümörler edebilmektedir.

Tümörün Yakın ve Uzak Yayılımı
Bu tümörler yakın bölge olarak bulundukları yere komşu; göz, beyin ve boyuna yayılabileceği gibi;  uzak bölge olarak da daha çok akciğere yayılım eğilimi göstermektedirler.

Sinüs Kanserleri
Burun - Paranazal Sinüs Hastalığının Belirtileri

Paranazal Sinüs Kanseri Tedavisi

PARANAZAL SİNÜS KANSERİ TEDAVİSİ

 

 

İletişim Bilgileri

Gsm: 0537 573 33 11 - 0212 635 08 97 • Fax:212 635 08 40 •

Tüm Hakları suBRosa A.Ş' ye Aittir.