Alerji Testleri (Prick Test)
Astım, nezle, göz nezlesi, sinüzit, tekrarlayan öksürükler, ürtiker (kurdeşen), anjiyo-ödem (deride şişlikler, ödemler), bazı ilaç alerjileri, an alerjileri gibi hastalıklar, çocukluk çağındaki tekrarlayan solunum hastalıklar (bronşiyolitler), tekrarlayan orta kulak iltihaplan, müzminleşmiş (kronik-leşmiş) bazı diğer sistem hastalıklarının nedenlerinin ortaya çıkmasında alerji testlerinden yararlanılabilir.
Yama Testi (Patch Testi)
Alerjik bir takim cilt hastalıklar, alerjik kontakt dermatit (egzama vs.), mesleksel bir takim hastalıkların tanısının konmasında yama testleri uygulanabilir.
Solunum Fonksiyon Testleri (Spirometre)
Bu tetkik ile akciğerlerinizin solunuma katılma oranlan, akciğerlerinizin alerjik hastalıklardan veya astımınız varsa astım hastalığından ne kadar etkilendiği, hastalık ve normal dönemlerinde akciğerlerinizin solunum kapasitesi incelenir.
PEFmetre (Tepe Akış Ölçer Cihazı)
Spirometri cihazının kullanılmadığı durumlarda veya hastanın günlük hayatında solunum kapasitesini takip etmek ve hastanın tedaviye uyumu ve tedaviden yararlanım durumunu araştırmak için kullanılabilir.
Kan Tahlilleri
Kan tetkikleri bazı alerjik hastalıkların tanısının konmasında kullanılabilir. Bunlar; Eozinofil sayımı, Total IgE, Spesifik IgE vs. gibi bir takim tetkiklerdir.