-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  

Op.Dr. Cihangir ERSOY

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı

Difteri, Bogmaca, Tetanoz, cocuk felci ,Hib, Kizamik, Kizamikcik, Kabakulak, Hepatit B, Hepatit A, Sucicegi, İshal, Verem, cocuk sagligi, emzirme, cocuk bakimi, buyume, emekleme, beslenme, karin agr

Doğumsal Kalp Hastalıkları ( Atrial Septal Defekt)

Kalpteki kulakçıkların arasındaki duvarda açıklık olmasıdır. Bu yüzden akciğerlerde oksijenlenmiş kanın bir kısmı kısa devre yaparak sağ kalbe geçiş yapar. Bu olay yıllar içinde akciğere giden kanın artmasına bağlı olarak akciğer damarlarında basınç yükselmesine ve kalp kasında hasara ve aritmilere neden olabilir.

Genellikle uzun yıllar hiç bir belirti vermez. Bu tip hastalarda, ancak tesadüfen başka bir nedenle doktora gidildiğinde, dikkatli bir muayene sırasında kalpte üfürümün ve bazı ek seslerin duyulması ile kuşkulanılır. Kesin tanı çocuk kardiyoloji uzmanınca yapılan muayene ve ekokardiyografi ile konur. Doktora ve hastaneye pek gitmemiş kişilerde tanının 30-40 yaşına kadar konulamadığı durumlar vardır. Açıklığın büyük olduğu hastalarda, bu yaşlarda nefes darlığı, ritim bozuklukları (atrial fibrilasyon) ve hatta sağ kalp yetmezliği ortaya çıkar.

Açıklığın kalp içi boşluklarında ve akciğer atardamarında ne kadar basınç yüksekliğine neden olduğunu anlamak için kalp kateterizasyonu gerekebilir.

 


İletişim
Adres:

Güzelbahçe Sk No:20

Nişantaşı-İstanbul

Tel:

0212 311 20 00

Web:

www.koronerarterhastaligi.com

E-mail:

Adres:

Mua.

Sezai Selek Sk. Nevide Apt. No:10 Giriş Katı Nişantaşı
Tel:
0 212 232 02 95 -231 29 25
E-mail
Gsm:

0532 344 83 85

 

KORONER ARTER HASTALIĞINDA KORUNMA İÇİN ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER

Özellikle ameliyat olmuş hastalar için daha fazla önem taşımaktadır. Koroner bypass sonrası yeniden hastalık gelişmesi riskini en aza indirmek için hastanın yaşam tarzında önemli değişiklikler yapması gerekmektedir. Bunlar, sigaranın bırakılması, düzenli egzersiz, fazla kilolardan kurtulma, kan kolesterol seviyesinin düşürülmesi, şeker hastalığının ve yüksek tansiyonun kontrol altına alınması, uygun diyet, gerekli ilaçların kullanımı ve düzenli aralıklarla doktor kontroludur

 

Ameliyat Öncesi ve Sonrası Bakım

Operasyonuna karar verilen hastaya ameliyat öncesi tüm vücut temizliğinin yapılacağı, ameliyat öncesi gece aç kalması gerektiği, sedasyon ve anestezi işlemleri açıklanır. Özellikle yoğun bakım ortamı hasta ve ailesi için ürkütücü olduğundan, yoğun bakımda bulunduğu süreçten bahsedilir.

Solunum cihazına bağlı şekilde uyanacağı, insizyon bölgesi ve pansumanlarının olacağı, infüzyon ve serumlarının olacağı uygun bir dille detaylı şekilde anlatılarak hasta ve hasta yakınları bilgilendirilir.

Operasyon sırasında kullanılacak kanları konusunda Kan Bankası ile işbirliği içinde çalışılır, hasta yakınları bu konuda yönlendirilir. Tüm hazırlıkları biten hasta ameliyata gönderilir.



 

  • Balonlaşma (Anevrysm )
  • Trigliserid (Triglycerid)
  • Şişmanlık (Obesty)
  • Hipertansiyon ( Hypertension
  • Aritmi (Arrhytmia)
  • Nefes Darlığı (Dyspnea)
  • Mavi Hastalık (Fallot Disease)
  • Varis (Varice)
  • Myokard Enfanktüsü (Myocardial infaction)
  • İskemik Kalp Hastalığı (Ischemic Heart Disease)
  • Kollesterol (Cholesterol)
  • Damar Hastalığı ( Vascular Disease)
    Çarpıntı (Palpitation)
Göğüs Ağrısı ( Chest Pain)
  • Bypass
  • Kalp Kapak Hastalıkları(Heart Valves Disease)

Op.Dr. Cihangir ERSOY

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı

 

 

İletişim Bilgileri

Gsm: 0537 573 33 11 Fax:212 635 08 40

Tüm Hakları suBRosa A.Ş' ye Aittir.