KISA ÖZGEÇMİŞ :
Doğum Yeri Tarihi: Uşak 1958
Eğitim
2004-2007 İstanbul 120 saatlik Nöralterapi Eğitimi
2006 İstanbul Hipnoz Eğitimi
2003 İstanbul Bilgi ün. ZAN 60 saatlik Kulak Akupunkturu Eğitimi
1993-1997 Haydarpaşa Numune Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon kliniği
1993 Azerbaycan Akupunktur Birliği Akupunktur eğitimi
1983 Dicle Ün. Tıp Fak.
1976 Aydın Lisesi
1973 Uşak Besim Atalay Ortaokulu
1970 Uşak Gazi Mustafa Kemal İlkokulu
|
FİZİK TEDAVİ
Fizik Tedavi; hastaların çeşitli elektrik akımlarıyla, sıcak veya soğukla, egzersizlerle ya da çeşitli dalgalarla tedavisidir.
Isının direkt etkileri ile lokal kan akımı artar, buda hasarlı dokulara bol kan hücreleri gelmesine, metabolik ürünlerin ortamdan uzaklaşmasına, artan fagositoz ile kronik iltihabi doku artıklarının ortamdan temizlenmesine, artan oksijenlenme ile tamir işlemlerinin kolaylaşmasına yol açar.
Hasarlı dokularda yenilenme artar. Isı sekonder kas spazmı sonucu ağrı ile birlikte gelişen lokal iskeminin düzelmesini sağlar ve kas spazmını azaltır.
İNRARUJ LAMBA tekniğinde ışık enerjisinin, deride ısı enerjisine dönüşmesi ile etki elde edilmektedir. Bu özelliğinden dolayı yüzeysel bir ısıtıcı olarak kullanılmaktadır (yaklaşık 1-2 cm derinliğe ulaşır).
ULTRASON dalgaları mekanik nitelikte titreşimler olduklarından,katı ve sıvı ortamda yayılım gösterirler. Geçtikleri dokularda emilerek ısı enerjisine dönüşürler. Bu ısıya dönüşüm olayı tedavi amacıyla kullanımını sağlamaktadır.
TENS (Transkutan Elektriksel Sinir Uyarımı) Hastanın cildine yüzey elektrotları aracılığıyla doğru akım impulslarının uygulanmasıdır. TENS’in en etkili kullanım alanı spazma bağlı kas-iskelet ağrısıdır Diğer fizik tedavi yöntemlerinden en önemli farkı kas-iskelet ağrısındaki kısır döngüyü kırmaya yöneliktir.
|