-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  

 

Doç.Dr. Deniz Ersev

Uroloji Uzmanı

الختان

 

 

 

Cinsel Hastalıklarla İlgili Sık Sorulan Konularını

Varikosel Hastalığı

İnmemiş Testis

Ameliyatsız Mikrodalga Prostat Tedavisi

İktidarsızlık

Penis Protezi

Cinsel İlişki ile Bulaşan Hastalıklar

İdrar Kaçırma

Genital Siğil (Kondilom)

Kısırlık

Tüp Bebek

 

Impotans ( impotent erkekler ) EREKSİYON SORUNU İmptans cinsel temas için yeterli sertliği elde edememe veya ilişkiyi sonlandırabilecek kadar koruyamama durumudur

Nedenleri ve sıklığı

İmpotans aralarında şeker hastalığı, damar sertliği, yüksek tansiyon, hormaon bozuklukları, sinir sistemi hastalıkları, kullanılan ilaçlar ve ruhsal sorunlar gibi faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Genelde bir sorun ortaya konlamayabilir. İmpotans sık rastlanan bir durumdur. 40 ile 70 yaş arasındaki erkeklerin yarısına yakın bölümü çeşitli derecelerde cinsel fonksiyonlarının eskisine göre azaldığını tarif etmektedir ve bu şikayetler yaşla doğru orantılı olarak artmaktadır.

İmpotans nedenlerinin ruhsal veya organik olarak ayırmak doğru bir yaklaşım değildir. Damar sertliği veya felç gibi bilinen bir organik hastalığın yanında bu durumun da yarattığı ruhsal sorunlarının da ilaveten rol oyanayabileceği gözönüne alınırsa her iki durumun da değerlendirilip tedavisi gerekebilir. Bu şikayetin sbirçadece ruhsal sebeplere bağlı olduğu kararını vermeden önce organik problemler de gözden geçirilmesi gerekmektedir.

Tedavi seçenekleri


Ağızdan alınan ilaçlar :

Hormon Tedavisi: sadece erkeklik hormonu (testosteron) eksik olan kişilerde başarı sağlar. Erkeklik hormonu sertleşme üzerine bir etkisi yoktur ve daha çok cinsel isteği arttırır. Bu yüzden bu hormonun kullanılması cinsel isteği artırmasına rağmen yeterli performansın elde edilememesi ile ilave zararlar verebilir.

Vakum cihazı: bu cihaz dışarıdan penise uygulanarak kanın penise çekilmesi ve işlem sonrası penis köküne elastik bir band konarak sertleşme temin edilir. Oldukça güvenli ve % 60 ile 70 arasında başarısı olan bir yöntemdir. Fakat hasta uyumu biraz zordur. Burada önemli olan nokta tıbbi denetimi olan bir firma tarafından öğretilen aletlerin kullanılmasıdır.

Enjeksiyon tedavisi
: bu tedavinin başarısı % 70 ile 90 arasındadır. Cinsel beraberlik öncesi penise iğne yapılması gerekmektedir. Bu yüzden hastaların eğitimi gerekmektedir. İğne fikri her nekadar ürkütücü gelse de birçok kişi bu yöntemi başarı ile kullanmaktadır.

Penis protezi: mutluluk çubuğu olarak da adlandırılan bu yöntemde % 95'e kadar başarı bildirilmektedir. İmpotans tedavisinde en etkin yöntemdir. Temel çalışma prensibi penis içinde sertleşmeyi sağlayan borucukların içine cerrahi olarak sertleşmeyi temin eden borular yerleştirilir. Diğer tedavi yöntemlerine cevap vermeyen durumlarda kullanılmaktadır. Birkez uygulandıktan sonra diğer tedavi seçenekleri yapılmaz. Bu yöntemin uzun süreli kullanımı ile ilgili büyük sorunlar bildirilmemiştir.

MUSE : başarı oranı % 30 ile 40 arasındadır. Burada penis içindeki idrar borusuna fitil şeklinde kullanılır. İğne yapmak istemeyen kişilerde alternatif olarak kullanılabilecek olan bu yöntemin en büyük dezavantajı pahalı olmasıdır.

Psikoterapi: impotans şikayeti olan erkeklerin tümü için eşleri ile ilişkilerinin düzenlenebilmesi için ve bu problemin çözülebilmesi sırasında yaşanan sıkıntıların atılabilmesi için faydalıdır.
Impotans ( impotent erkekler ) EREKSİYON SORUNU

 

 

Uroloji Uzmanı
Doç.Dr. Deniz ERSEV
Adres:

İNTERMED Teşvikiye Cad. No:63 Nişantaşı  İstanbul

Tel:  
Faks:  
Gsm:  
Web:  
E-mail:  

Adres: (Ofis)

Bağdat Caddesi No:364/1 Aksan Apt. Şaşkınbakkal

(Ziraat Bankası Üstü) Kadıköy - İstanbul

Tel:

 

Faks:

 

 

Penis Protezi

İnmemiş Testis

Varikosel

Kondilom

Mutluluk Çubuğu

Prostat

İdrar Kaçırma

Erken Boşalma

İktidarsızlık

Sertleşme Bozukluğu

Yenidoğan Sünneti

Sistit

Mikrotese

Sigil

Yumurtalıkta Ağrı

 

 

Doç.Dr. Deniz Ersev

Uroloji Uzmanı

الختان


 

 

 

 

İletişim Bilgileri

Gsm: 0537 573 33 11 - 0212 635 08 97 • Fax:212 635 08 40 •

Tüm Hakları suBRosa A.Ş' ye Aittir.