-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  
Doç. Dr. Gökhan Erkol
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı

 

Noroloji Anabilim Dalı

Nöroloji

Birçok sistemik hastalık sinir sistemine ait bulgulara neden olabilirken, nörolojik hastalıkların bazıları da diğer organ sistemlerini etkilenebilir. Örneğin gebelikte değişen hormon düzeyleri vücudun sıvı ve tuz tutmasını kolaylaştırır, kemiklerin korunaklı yüzeylerinden geçen sinirler bu seviyelerde ödem etkisi nedeni ile bası altında kalarak zarar görürler. Sonuçta etkilenen bölgenin altında uyuşma, karıncalanma, ağrı, etkilenen kaslarda kuvvetsizlik gibi belirtiler ortaya çıkar. Benzer şekilde şeker hastalığı ve tiroid fonksiyon bozuklukları gibi hastalıklarda bu duruma zemin hazırlar. Bu ve benzeri pek çok nörolojik hastalık tek bir sisteme ait bulgu vermediğinden, başvuru sırasında hastaların bir çoğu farklı branş hekimlerince görülür.

Felç

Sinir sisteminde meydana gelen bir bozukluktan dolayı, kas gücünün kaybolmasına felç, nüzül veya inme denir. Tıp dilinde ise paralizi veya serebral tromboz denir. Hafif ve ağır olmak üzere iki şekli vardır. Tedavinin ilk ve önemli şartı hastanın neşesini kaybetmemesi ve en kısa zamanda iyileşeceğine inanmasıdır.

Alzheimer

Aranan kelimeler: Alzheimer, Alzheimer Hastalığı, Alzheimer Tedavisi, Alzheimer Hastalıkları, Alzheimer için Şifalı Bitkiler ve Nöroloji...

 

Doç. Dr. Gökhan Erkol

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı

İletişim:

Tel : (0212) 414 30 00 /22013

E-Mail:

- Demans (Dementia)

- Serebrovasküler Hastalığı

- İnme

- Felç

- Parkinson

- Alzheimer

-Baş Ağrısı

Baş Ağrısı

Toplumda en sık rastlanan şikayetlerin başında gelen baş ağrılarının önemli bir kısmını kendi başına bir hastalık grubunu olarak tanımlanan (migren, gerilim tipi baş ağrısı gibi) birincil baş ağrıları oluşturur. Geriye kalan düşük oran merkezi sinir sistemi veya diğer sistemleri ilgilendiren bir hastalığın başlangıcı veya seyri sırasında ortaya çıkan baş ağrılarıdır. Bu grup ikincil baş ağrıları olarak adlandırır. Baş ağrısı olan hastanın değerlendirilmesinde ilk aşama dikkatli bir nörolojik muayene ve ağrının nitelikleri ( başlangıç yaşı, sıklığı, yeri gibi ) ile ilgili hastadan doğru ve yeterli temel bilgilerin alınmasıdır.

 

Doç. Dr. Gökhan Erkol
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı
 

 

İletişim Bilgileri

Gsm: 0537 573 33 11 Fax:212 635 08 40

Tüm Hakları suBRosa A.Ş' ye Aittir.